نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
2 استاد گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
3 استاد گروه زیست شناسی، داتشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
4 استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
5 دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشکده عاوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
6 دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده
زمینه و هدف: مطالعات زیادی به نقش ورزش درکنترل و بهبود عوارض دیابت اشاره کرده اند؛ در حالی که قهوه سبز هم با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی، می تواند در کاهش التهاب و مقاومت به انسولین موثر باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی و قهوه سبز بر شاخص های فشار اکسیداتیو و نیتریک اکساید در بافت عضله اسکلتی موشهای نر C57BL/6 بود. روش تحقیق: تعداد 35 سر موش C57BL/6 به صورت تصادفی در دو گروه رژیم پرچرب برای القای پیش دیابت و رژیم طبیعی قرار گرفتند. القای پیش دیابت پس از 12 هفته تغذیه با رژیم پرچرب صورت گرفت و پس از آن، نمونه های این گروه به گروههای کنترل، قهوهسبز، تمرین استقامتی، تمرین استقامتی + قهوهسبز (هر گروه 7 سر موش) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی به صورت فزآینده (سرعت 15 تا 23 متر/دقیقه) طی 10 هفته، سه جلسه در هفته، و هر جلسه به مدت 45 دقیقه بر روی نوار گردان انجام شد. قهوه سبز به میزان 220 میلی گرم برکیلوگرم وزن موش، سه مرتبه در هفته از طریق گاواژ به موش ها خورانده شد. 24 ساعت پس از آخرین مداخله، بافت برداری از عضله اسکلتی چهارسر رانی انجام شد و پس از وزنکشی، شاخص های فشار اکسیداتیو و نیتریک اکساید با روش الایزا اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی دانت در سطح 05/0> p استفاده شد. یافتهها: تمرین استقامتی موجب کاهش گلوتاتیون (01/0>p) و مصرف قهوه سبز و تمرین استقامتی + قهوه سبز (به ترتیب با 004/0 > pو 01/0>p ) ؛ موجب افزایش این پروتئین گردید. به علاوه، تمرین ورزشی (03/0>p) موجب کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام شد؛ اما مصرف قهوه (004/0> p) و ترکیب تمرین و قهوه سبز (01/0> p) موجب افزایش این شاخص گردید. نتیجهگیری: تمرین استقامتی و مکمل قهوه سبز می تواند یک راهکار درمانی موثر در بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و پیشگیری یا کاهش عوارض ناشی از بیماری دیابت باشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The effect of endurance training and green coffee on indicators of oxidative stress and nitric oxide in male prediabetic mice
نویسندگان [English]
- Sahar Ghasemipour 1
- Sayyed Mohammad Marandi 2
- Kamran Ghaedi 3
- Fatemeh Kazeminasab 4
- Samaneh Shirkhani 5
- Milad Abdollahi 6
1 MSc in Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, Esfahan University, Esfahan, Iran.
2 Professor in Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, Esfahan University, Esfahan, Iran.
3 Professor in Biology, Faculty of Science, Esfahan University, Esfahan, Iran.
4 Assistant Professor in Physical Education, Faculty of Physical Education and Sport Science, Kashan University, Kashan, Iran.
5 Phd Student in Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, Esfahan University, Esfahan, Iran.
6 Ph.D. Student in Exercise Physiology, Faculty of Sport Science, Esfahan University, Esfahan, Iran.
چکیده [English]
Bachground and Aim: Many studies have pointed to role of exercise in controlling and improving diabetes complications; Green coffee, with its antioxidant properties, can be effective in reducing inflammation and insulin resistance too. The purpose of the present study was to investigate the effect of endurance training and green coffee on oxidative stress markers and nitric oxide in skeletal muscle tissue of male C57BL / 6 mices. Material and Methods:35 C57BL / 6 mices were randomly placed in 2 groups of high-fat diets to induce prediabetes and normal diet. Pre-diabetes induction was performed after 12 weeks of high-fat diet and then, the samples of this group were divided into control groups, green coffee, endurance training, endurance training + green coffee (7 mices in each group). The training protocol was performed incrementally (speed 15 to 23 m / min) for 10 weeks, 3 sessions per week, and each session for 45 minutes on the turntable. Green coffee at a dose of 220 mg / kg body weight was fed to the mice 3 times a week by gavage. 24 hours after the last intervention, quadriceps skeletal muscle were performed and after weight l, oxidative stress markers and nitric oxide were measured by ELISA. One-way analysis of variance and Dunnett 's post hoc test at the level of p <0.05 were used to analyze the data. Results: Endurance training reduces glutathione (p <0.01) and consumption of green coffee and endurance training + green coffee (p <0.004 and p <0.01, respectively) increased this protein. In addition, exercise (p <0.03) reduced total antioxidant capacity; But coffee consumption (p <0.004) and combination of exercise and green coffee (p <0.01) increased this. Conclusion: Endurance training and green coffee supplementation can be an effective treatment strategy to improve antioxidant capacity and prevent or reduce the complications of diabetes.
کلیدواژهها [English]
- Endurance training
- Green coffee
- Oxidative stress
- Prediabetes