نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

2 استاد گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

3 کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، ایران.

4 دانشجو دکترای فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، ایران

چکیده

نتایج برخی از مطالعات حاکی است که سیر و فرآورده‌های آن در حالت پایه از بروز فشار اکسایشی تغییرات نامطلوب شاخص‌های اکسایشی در افراد غیرفعال جلوگیری مینماید. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مصرف سیر بر گلوتاتیون سرم و برخی شاخص های آسیب سلولی در افراد غیر فعال پس از یک جلسه فعالیت وامانده‌ساز می باشد. روش تحقیق: 10 دانشجوی پسر غیرفعال سالم با میانگین سنی 6/2±6/25 سال و شاخص توده بدنی 7/1±5/23 کیلو گرم بر متر مربع به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند. شرکت کنندگان دو بار پروتکل تمرینی بروس را با فاصله دو هفته انجام دادند. خونگیری اولیه به شکل ناشتا و خونگیری دوم بلافاصله پس از فعالیت وامانده ساز انجام شد. سپس شرکت کنندگان، مکمل یا دارونما (۱۰۰۰میلی گرم کپسول حاوی پودر سیر یا آرد به عنوان دارونما) به مدت دو هفته قبل از فعالیت وامانده ساز مصرف کردند و متعاقب آن، فعالیت وامانده‌ساز بروس را انجام دادند. سنجش شاخص‌های گلوتاتیون، کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز با استفاده از کیت پارس آزمون انجام گرفت. برای تجزیه تحلیل داده‌ها از آزمون t مستقل و وابسته در سطح معنی‌داری 05/0 استفاده شد. یافته ها: نتایج آماری نشان داد که سطح گلوتاتیون در دو گروه مکمل و دارونما بعد از فعالیت وامانده‌ساز (001/0=P) و در گروه مصرف کننده مکمل سیر نسبت به گروه دارونما (001/0=p) کاهش معنی‌داری پیدا کرد. سطح لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز در هر دو گروه مکمل سیر (001/0=p) و دارونما (001/0=p) بعد از فعالیت وامانده‌ساز افزایش و در گروه مصرف کننده مکمل نسبت به گروه دارونما تفاوت معنی داری نداشت (08/0=p). نتیجه‌گیری: مصرف حاد سیر، احتمالاَ با فعال کردن آنزیم‌ گلوتاتیون موجب افزایش برداشت بیشتر این آنتی اکسیدان در پاسخ به فعالیت وامانده‌ساز می‌شود. همچنین فعالیت وامانده‌ساز بروس موجب ایجاد آسیب سلولی می‌شود که مصرف مکمل سیر تاثیری بر بروز آسیب سلولی ندارد

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

The effect of consuming garlic powder on serum glutathione and some cell indices in inactive people after a session of exercise

نویسندگان [English]

  • Saeed Ilbeigi 1
  • Marziyeh Saghebjoo 2
  • Behnam Salari 3
  • yeganeh feyzi 4

1 Associate Professor at Department of Sports Sciences, Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran.

2 Professor at Department of Sports Sciences, Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Birjand, Iran.

3 MSc in Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Iran.

4 PhD students in Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Birjand, Iran.

چکیده [English]

Background and Aim: In today's world, physical activity along with balanced nutrition is definitely necessary to improve the quality of life and provide health. The purpose of this research is to investigate the effect of garlic consumption on serum glutathione, lactate dehydrogenase and creatine kinase in inactive people after a residual activity session. Materials and Methods: Ten healthy inactive students with an average age of 25.6±2.6 years and a body mass index of 23.5±1.7 kg/m2 randomly participated in this research. Subjects performed Bruce's training protocol twice with an interval of one week. Then the subjects consumed the supplement or placebo (1000mg capsule containing garlic powder or flour as a placebo) and then performed the residual activity. Independent and dependent t test was used to analyze the data at a significance level of 0.05. Results: Statistical results showed that the level of glutathione decreased significantly in both groups after exercise (P=0.001) and in the garlic supplement consuming group compared to the placebo group (P=0.001). The level of lactate dehydrogenase and creatine kinase increased in both the supplement (P=0.001) and placebo (P=0.001) groups after the residual activity, and there was no significant difference in the supplement user group compared to the placebo group (08 /0=P). Conclusion: The present research showed that acute consumption of garlic, probably by activating the glutathione peroxidase enzyme, increases the absorption of this antioxidant in response to the residual activity. Also, Bruce's residual-building exercise causes cell damage, and taking garlic supplements has no effect on the occurrence of cell damage.

کلیدواژه‌ها [English]

  • exercise activity
  • glutathione
  • lactate dehydrogenase
  • creatine kinase
  • garlic supplement